Copyright 2017-2019 Ondersteuningsnetwerk West-Brabant-Brussel

Informatie kleine types schooljaar 2019-2020

 

Vanaf 1 september verandert het omkaderingsmechanisme voor ondersteuning van scholen gewoon onderwijs met leerlingen die beschikken over een gemotiveerd verslag, verslag of inschrijvingsverslag voor de types 2, 4, 6 en 7. Via deze pagina en de bijgevoegde folder hieronder willen wij u informeren over de implicaties van deze wettelijke verandering voor de aanvraag en of continuering van ondersteuning. Onze ondersteuners kunnen u bijkomend informeren, zowel over de verandering zelf, als over de te nemen stappen voor aanvraag of continuering van ondersteuning, als over de samenwerking tussen het ondersteuningsnetwerk en de ondersteuningsteams voor de kleine types binnen onze regio. Ook bij het zorgloket van het ondersteuningsnetwerk kunt u terecht, via het nummer 0472 69 03 64 (tijdens de schooluren) of via mail onw.westbrabantbrussel@gmail.com.

Hoe gaat u als school te werk om ondersteuning aan te vragen voor leerlingen voor de types 2, 4, 6, 7 voor het schooljaar 2019-2020?

 

  1. Lijst alle leerlingen van de school op (huidige + nieuwe) die ondersteuning nodig hebben voor type 2, 4, 6, 7 én die beschikken over een verslag of gemotiveerd verslag of inschrijvingsverslag.

  2. Via het softwarepakket van de school geeft u vervolgens voor al deze leerlingen door met welke school BuO u wenst samen te werken.
    De nodige gegevens van de verschillende BuO-scholen, vindt u in de folder hieronder. Aarzel niet om bij twijfel contact op te nemen met uw ondersteuningsnetwerk.

  3. Deze gegevens worden dan vanuit het softwarepakket van de school, via DISCIMUS, doorgestuurd naar het Agentschap voor Onderwijsdiensten (=AGODI). Alleen de scholen voor gewoon onderwijs kunnen hun gewenste samenwerking met de betreffende BuO-scholen/ondersteuningsnetwerken meedelen aan de overheid. Meer info  hieromtrent kunt u vinden in de omzendbrief.

  4. Om vlot te kunnen starten vanaf 1 september 2019 vragen wij u om:

- de namen van de leerlingen die recht hebben op ondersteuning én voor wie duidelijk is dat er ondersteuning nodig is of blij (= reeds gekende leerlingen), zo snel mogelijk en uiterlijk tegen 21 juni door te geven aan de scholen voor buitengewoon onderwijs en/of aan het zorgloket van het ondersteuningsnetwerk. Dit kan door de Google Form in te vullen.

- aanmeldingen van nieuwe leerlingen door te geven vóór 1 oktober 2019 (= 1ste teldatum) en waar het kan voor eind juni.

- aanmeldingen van nieuwe leerlingen ná oktober door te geven vóór 1 februari 2020 (= 2de teldatum).

- Klik hier om de folder te downloaden (pdf)

- Klik hier om bovenstaande tekst te downloaden (pdf)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now